Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat első műhelymunkáját a vásárosnaményi – Hunor Hotel és Étteremben konferenciatermeiben rendezte meg a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület 2018. december 6-án.

A rendezvény célja az ismerkedés, a projekt megismerése, az együttműködés alapjainak megteremtése volt, módszerei: plenáris előadás, nemformális gyakorlat, nagycsoportos beszélgetések.
A műhelytréningsorozat kezdetén a résztvevők nemformális ismerkedés, jégtörő és kooperációs gyakorlatok segítségével megismerték egymást, csoporttá szerveződtek.
A projekt szakmai szervezetéből Siket Tibor szakmai pillérvezető köszöntötte a résztvevőket Ezt követően pedig röviden bemutatta a projekt céljait és az ezek alapján megfogalmazott tevékenységeket. Külön kitért a műhelytréning alkalmak fontosságára tekintettel arra, hogy ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek a hazai és határon túli szakemberek közös gondolkodására. A bemutatott projekt elemek kapcsán a résztvevők a projekt operatív részei kapcsán kérdéseket fogalmaztak meg, amelyekre a pillérvezető válaszolt.
A következő programelemben a résztvevőkön volt a hangsúly, akik átfogóan bemutatták országuk ifjúsági korosztályát a helyben élő Ifjúságra jellemző sajátosságokat és azokat a problémákat, nehézségeket, amelyekkel mint szakemberek, kortárs segítők küzdenek az ifjúság helyben megtartása vagy akár csak motiválása terén. Valamennyi ország vonatkozásában hangsúlyos kihívásként jelent meg a fiatalok online térből való kimozdításának dilemmája, ennek módja, az ember-ember közötti kommunikáció csökkenése a valós élethelyzetekben való helytállás hiánya. A résztvevők már a program elején kiemelték, hogy az ifjúságnak nagy szüksége van a szabad-idejének minél hasznosabb, értékvezérelt eltöltésére.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox