Fülöp Sándor
festőművész
életrajz galéria Fülöp Sándor album Fülöp Sándor emlékérem család kiállítások állandó tárlatok fényképek
Fülöp Sándor emlékérem:
Fülöp Sándorné és a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület a festőművész munkásságának tiszteletéül emlékplakettet létesített Bíró Lajos mátészalkai szobrászművész alkotásával. A díj olyan tehetséges tanulók számára adományozható, akik a rajz valamint a festészet területén kiemelkedőt alkottak. Minden tanév végén a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium és a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium egy-egy diákja részesülhet kimagasló teljesítményének elismeréséül az emlékéremben.
Fülöp Sándor emlékérem átadás - 2016
Az évek elteltével lassan közismertté válik, hogy Fülöp Sándor festőművész, a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium egykori pedagógusa munkásságának tiszteletéül emlékplakett született. Az érmet Fülöp Sándorné, a festőművész özvegye és a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület létesítette, melynek egyediségét Bíró Lajos mátészalkai szobrászművész kezeinek nyoma adja. Az emlékérmet azzal a céllal hozták létre, hogy a pedagógus által alkotott és vallott értékek megőrzésre kerüljenek, a felnövekvő generációk által fennmaradjanak.
Fülöp Sándor emlékérem átadás - 2015


2015- ben Fülöp Sándor emlékéremben részesült Bakos Bernadett, a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium tanulój és Nagy Ágnes Judit, a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulója a matematika és a képzőművészet területén nyújtott kimagasló teljesítményükért.
Fülöp Sándor emlékérem átadás - 2014


Fülöp Sándor emlékérem átadás - 2013