1. 2019. 12.21. 2019. éves beszámoló

Az elmúlt évben a következő elemeket valósítottuk meg az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázaton belül kerül:

 • január Ifjúsági attitűdkutatás indítottuk útjára (elkezdődtek az egyéni, fókuszcsoportos interjúk fiatalokkal és szakemberekkel, személyes és online kérdőív lekérdezése is megkezdődött a vizsgált csoportokkal)
 • március 27. megtartottuk első műhelykonferenciánkat, melynek helyszíne Vásárosnamény volt. A program olyan térségi és határon túli civil szervezetek, önkormányzatok és önkormányzati intézmények találkozója volt, akik ifjúsági programokat szerveznek, projekteket vezetnek, illetve kulturális szakembereket foglalkoztatnak
 • április 30. megrendezésre került második műhelykonferencia is, melynek helyszíne ezúttal Mátészalka volt. Az eseményen közművelődési szakemberek, civil szervezetek, egyesületi tagok számára szóló előadások voltak a határon túli bevont szakértőktől a Csemadok Kisgéresi Szervezetéről, a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanácsról
 • május 01-04 már a második műhelytréningsorozatunkat tartottuk meg (7-10 műhelymunka), melynek újra Vásárosnamény volt a helyszíne. A programsorozat keretein belül az együttműködő szervezetekben végzett ifjúsági munkát ismerhettük meg és a projekt jelenlegi állásának bemutatása hallhattuk plenáris előadásokon, kiscsoportos munkán és nemformális gyakorlatokon keresztül. Fiatalok helyben maradását támogató jó példákat ismerhettünk meg, valamint a fiatalok helyben maradását célzó attitűdkutatás támogatása és a gyökerek, hagyományok hatásának vizsgálatával foglalkoztunk bővebben.
 • júniusától tovább folytattuk Ifjúsági attitűdkutatást. Elkezdődtek az egyéni, fókuszcsoportos interjúk fiatalokkal és szakemberekkel végzett munka kiértékelése, személyes és online kérdőív lekérdezése is megkezdődött a vizsgált csoportokkal)
 • október 25. megtartottuk első Tanulmányutunkat, melynek helyszíne Zilah volt. vendéglátó: Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SZIT). Az összejövetel célja volt, hogy a résztvevő hazai szakemberek megismerjék a SZIT által a közelmúltban és jelenleg is végzett, a fenti pályázat felhívásához, és az elkészített szakmai tervhez illeszkedő, releváns, jó gyakorlatokat, és a helyszínen tájékozódjanak a partnerszervezet céljairól és működéséről.
 • november 14. Harmadik műhelykonferenciánk helyszíne Vásárosnamény volt, téma: itt átbeszéltük a projekt 2019-re betervezett további rendezvényeit, foglalkoztunk a LEADER programok szerepével a fiatalok lehetőségeinek bővítésében, ifjúsági coaching és pályaorientációs tanácsadás programról hallhattunk előadást.
 • november 24. Negyedik műhelykonferenciánkon, Vásárosnaményban a téma: projekt eddig elért eredményei, felmerült problémák kerültek megvitatásra. Miben tud segíteni egy mai magyar fiatalnak a leszakadó térségekben a coaching és ifjúsági coaching? címmel pedig egy előadást hallgathattunk meg.
 • november 25. második Tanulmányutunk, Krasznára vezetett, ahol a vendéglátó: a Krasznai Petői Sándor Társaság volt. A találkozó célja: a krasznai jó gyakorlatok és folyamatok megismerése volt.
 • december 4-5 Az ifjúsági attitűdkutatás részét képező és annak eredményeire támaszkodva, továbbá a jó gyakorlatok kipróbálása érdekében megtartottuk első Nemzetközi ifjúsági napokunkat melynek helyszíne: Vásárosnamény volt, téma: hazai és határon túli szakemberek találkozója
 • december 12-13 második Nemzetközi ifjúsági napokunk helyszíne szintén Vásárosnamény volt. Kovács Tünde ifjúsági Coach Jó gyakorlatok mutatott be. Ifjúsági coaching menete és főbb szakaszai címmel demonstrációval egybekötött előadást tartott az ifjúsági coaching hasznosságáról a megjelent szakembereknek.
 • december 17. Tanulmányutunkon a helyszín: Kisgéres (CSEMADOK) volt, vendéglátó: Csemadok Kisgéresi Szervezete. Célként jelent meg a helyi középiskolában az évek folyamán kialakult és jól működő ifjúsági kortárs szervező képzés menetének megismerése.
 • december 19. negyedik Tanulmányutunk helyszíne: Szatmárnémeti vendéglátó: Pro Magister Társaság volt, itt a szervezet közelebbi és részletes megismerése volt a cél.

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox