1. Záró szakmai beszámoló

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 azonosítószámú „Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén” című projekthez kapcsolódóan

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület és a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület együttműködésének keretében 2020.01.31. napján lezárult az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 azonosítószámú, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című projekt.

Projektünk átfogó feladata volt az egykori Partium területén elő egyes, a Felhívás szempontjából releváns magyar ajkú társadalmi rétegek – különösen az ifjúság és az ifjúsági munkában szerepet vállaló szervezetek szakembereinek – összefogása egy összetett kutatási folyamat és jó gyakorlat gyűjtés keretében, amely megalapozta a megvalósuló ifjúsági fókuszú, a fiatalok helyben maradását célzó szolgáltatásfejlesztésünket.

Programjaink keretében nemzetközi példák hazai adaptálásával és cseréjével, a szakértők közös gondolkodásával, kutatómunka és ehhez kapcsolódó szakmai programok megvalósításával választ kívántunk találni a fiatalok helyben maradásának erősítésére, ezen keresztül pedig hozzá kívántunk járulni a régió fejlődéséhez.

A Felhívás 1.1 pontja alapján „az ifjúsági együttműködések erősítése, közös programok szervezése” beavatkozásra irányuló szolgáltatásfejlesztésünk:

– a hazai és nemzetközi tapasztalatok megismertetésén;

– az ifjúsági szakemberek és szolgáltatók módszertani fejlesztésén és közös gondolkodásán;

– illetve a jó gyakorlatok gyűjtésén, a legjobb eljárások kiválasztásán és disszeminálásán keresztül kívánta támogatni, hogy a hazai kis és közép-települések lakónépességének fogyása megálljon, valamint erősödjön a nagyvárosokkal és a külföldi vonzással, tartós kivándorlással szembeni védekezőképességük. A projekt eredményeként, a határon túli partnereinkkel fejlesztett szolgáltatásunkkal el kívántuk érni, hogy hosszútávon támogatni tudjuk hazánkban a fiatalok helyi szerepvállalását, kezdeményezéseik megvalósulását, növelve a fiatalok helyi aktivitását.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox