1. 4. mérföldkő

Az elmúlt hónapban a következő elemeket valósítottuk meg az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázaton belül kerül:

  1. január 11-12 Tivadaron, megtartottuk a harmadik nemzetközi ifjúsági napunkat, téma: Stresszkezelési gyakorlatok bemutatása volt, Előadó: Kósáné Csalah Anita mentálhigiénés szakember, coach. Kiscsoportos beszélgetések keretein belül a szakemberekkel az önismeret mélyítésének szerepét beszélték át a fiatalokkal végzett szakmai munkájukban, a minőségi, támogató kapcsolatok kiépítésének, erősítésének és az asszertív kommunikációs készség fejlesztésének fontosságát középpontba helyezve.
  2. január 23-24 Csarodán megtartottuk a negyedik, utolsó nemzetközi ifjúsági napunkat, téma: „Gyere és hozd ki a legjobbat magadból!” című előadás, előadó: Inántsy Pap Sándor, ifjúságfejlesztő tréner, coach, facilitátor volt. Ezen kívül téma volt a “Hátrányos helyzetű fiatalok alapvető gazdasági ismereteinek fejlesztése a közösség erejével a Szatmár-Beregben”. Ezt az előadást Insticei Zoltán, a Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület elnöke tartotta. Szintén voltak kiscsoportos beszélgetések a szakemberekkel. A fiatalok munkába állásához szükséges kompetenciák fejlesztése, prioritások meghatározása volt az elsődleges téma.
  3. 01. 29. Nyíregyházán a Mustárház IITI-ben ismét tanulmányúton vettünk részt. A vendéglátó partnerszervezet részéről Dombóvári Gábor a szervezet elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd részletesen mutatta be a szervezet működését.
  4. 01. 30. Nyíregyházán a Köz-Pont Ifjúsági Egyesületnél volt projektünk utolsó tanulmányútja. A vendéglátó partnerszervezet részéről Árva Tímea a szervezet munkatársa mutatta be a résztvevőknek az egyesületet, annak tevékenységeit, szolgáltatásait.
  5. Kutatási jelentést, zárótanulmányt készítettünk.
  6. Megtartottuk 01. 31-én az ötödik ifjúságfejlesztő műhelykonferenciát Vásárosnaményban. A konferencia egyben az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 számú, ”Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén” című projekt zárókonferenciája is volt. A konferencia résztvevőit Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere köszöntötte. Előadásában felidézte, az elmúlt évek terveit és munkáját. Majd Siket Tibor szakmai pillérvezető számolt be a projektmegvalósítás során szerzett tapasztalatairól. Végül Tekse Balázs, a Pro lnvento Kft képviseletében a kutatás folyamatáról és eredményeiről számolt be.

 

 

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox