1. Kutatási zárójelentés 2. A kutatás keretei

A kutatás elsődleges célja volt, hogy megalapozza a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a Partium területén működő ifjúsági fókuszú szervezetek, és ifjúsági területen dolgozó szakemberek szakmai munkáját azzal, hogy a lehetőségekhez mérten valós és mérhető képet mutat a jelenlegi ifjúságszakmai helyzetről úgy Hazánkban, mint a határon túli érintett területeken. Cél volt, hogy ez az alapot adó munka, képes legyen megtámogatni a fiatalok (14-30 évesek) helyben maradásával vagy hazahívásával összefüggő szervezeti és szakemberi tevékenységeket. Ennek érdekében nem csupán a helyzetelemzés, hanem a jövőbetekintés, a lehetséges javaslatok beazonosítása is a komplex kutatási folyamat feladatát képezte. Nem titkolt cél volt, hogy a dokumentum tükröt is mutasson az ifjúsági szektornak azzal, hogy a szektor szakértői közötti közös gondolkodáson túlmutatóan a fiatalok véleménye is meghallgatásra kerül.

Munkánk során döntően egy, illetve két vizsgálati dimenzióból összetevődő gondolkodási keretben dolgoztunk – az összefüggések ilyen mélységben kerülnek bemutatásra. Ugyanakkor a szignifikáns adatokon alapuló megállapításainkat egyes esetekben kiegészítettük az általunk nem mért, így nem valós adatokon nyugvó következtetésekkel, illetve más kutatási anyagokból átemelt szignifikáns, szekunder 2 megállapításokkal is, azokban az esetekben amikor fontosnak tartottuk azok feltüntetését, beemelését.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox