1. Kutatások eredményei TANULÁS KÉPZÉS

Tanulás, képzés

A helyben maradást szolgálja, ha a fiatalok a boldogulásukhoz szükséges tudást a szülőhelyükön vagy annak közelében szerzik meg. Elsősorban a nem iskolarendszerű, hanem készségfejlesztő és attitűdformáló nem formális képzések fontossága kiemelendő ezen a területen, amely képes ráépülni az iskolai nevelés-oktatásra (önismereti, kommunikációs, együttműködési stb. tréningek) valamint a különféle gyakorlati képzések (informatika, autóvezetés, háztartásvezetés, pénzügyi tudatosság stb.). Ugyanakkor ezen a területen jelentős lemaradás tapasztalható a szakértői felkészültség és rendelkezésre állás tekintetében, szakmaterületi szinten elenyésző számban vannak azok a szakértők, akik ezzel a fontos területtel foglalkoznak.

Peter Lauritzen, az Európa Tanács ifjúsági ügyekkel foglalkozó szakembere, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ volt igazgatója azt mondta, hogy „Az ifjúsági munka fő küldetése lehetőségeket biztosítani a fiatalok számára ahhoz, hogy maguk alakíthassák jövőjüket.”

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox