1. 2018.12.09. Műhelytréning sorozat Negyedik műhely

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat negyedik műhelymunkáját a vásárosnaményi – Hunor Hotel és Étteremben konferenciatermeiben rendezte meg a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület 2018. december 9-én.

A rendezvény célja a közös munka kereteinek összegzése volt, a módszerek: plenáris előadás, nemformális gyakorlat és nagycsoportos beszélgetés.

A 4 napos sorozat utolsó napján a megosztott jó gyakorlatok alkalmazásával foglalkoztunk, amelynek szerves része annak a körül járása, hogy az ifjúsági munka során mennyire alkalmazható hatékonyan a projektmódszer. A PCM alkalmazására, egy nem formális gyakorlattal hangolódtunk, ahol a résztvevőknek egy összetett feladatot kellett megvalósítania. A kiscsoportban végzett munka feldolgozása szintén kiscsoportban zajlott, amelynek tapasztalatait plenáris formában osztották meg egymással a résztvevők.
Ezt követően a projekt fogalmának tisztázása, az idő, a forrás, és a tartalom fontosságát bemutató előadás következett, ahol a résztvevők megismerték a fenti fogalmakat és ezek nyomon követési módjait egy projektfolyamat során. A résztvevő kérdéseik feltevésével tisztázhatták nyitott kérdéseiket.

A projektmódszer megismerése után a jó gyakorlat bank alkalmazásával egy-egy gyakorlat bevezetésével foglalkoztak a résztvevők. Feltárásra kerültek a bevezetéshez szükséges feltételek, kapacitások és az ehhez szükséges várható idő is, a bevezetés eredményességének követésére pedig különböző módszereket dolgoztak ki a csoportokban dolgozók. A gyakorlat szintetizálása során megállapítást nyert, hogy az ifjúságszakmai szolgáltatások területén végzett munka projektalapon való megvalósítása a leghatékonyabb eszközök egyike.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox