1. 2018.12.27. Jó gyakorlat megismerési tanácskozás 1. nap

 

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések című pályázat keretein belül hazai és határon túli szakemberek találkozójára került sor 2018. december 27-én–én a vásárosnaményi Hunor Hotel és Étterem konferencia termében. Az összejövetel célja a – Márokpapi székhelyű, de Vásárosnamény és járási szinten is tevékenykedő – Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület működését részletesen bemutató előadás meghallgatása, és az általuk az ifjúságfejlesztés területén alkalmazott jó gyakorlatok elsajátítása volt.

Az előadás első felében az egyesület múltjával ismerkedhettünk meg, mely létrejöttének és megalakulásának körülményei nagyban hozzájárultak jövőbeni tevékenységei kialakulásához. Mint megtudtuk az egyesület 2001-ben alakult a Márokpapiban megmaradni kívánó fiatalok aktív részvételével, akik a helyi értékekre alapozva, a gyermekek és fiatalok helyben tartását megalapozó tevékenységeket folytató, aktív közösséget indítottak a szerveződéssel útjára. Az egyesület évekig tartott fent teleházat Barabás, Csaroda és Beregsurány községekben. Turisztikai programjaikban, szervezett táborainkban gyermekek ezrei vettek részt az eltelt évek alatt. Az egyesület tevékenysége az évek folyamán kiteljesedett: környezetvédelmi programok, állatvédelem, rendezvényszervezés, civil iroda (tanácsadás), szabadidősportok, rekreációs programok szervezése jellemzik az egyesület teljes repertoárját.

Jelenleg az egyesület az egyéb más tevékenységek mellett a legkülönfélébb közösségek, az ifjúság egésze számára, – immár sokadik alkalommal hoz létre rendezvényeket. Elmondásuk szerint olyan rendezvényekben gondolkoznak, melyek a fiatalok tekintetében egyúttal szolgálják szabadidő eltöltésüket, elősegítik társadalmi beilleszkedésüket, de az egyéni és szociális kompetenciákra is hatással lehet.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox