1. 2019. 01.02. EFOP első mérföldkő

 

  1. december 6-án útjára indult Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázatunk. Az elmúlt hónapokban megrendeztük első műhelytréning sorozatunkat, mely elsősorban az ismerkedésről, egymás megismeréséről, a projekt bemutatásáról, a következő időszak történéseinek, programsorozatának összeállításról szólt. Célja volt továbbá a helyi ifjúságszakmai folyamatok bemutatása, jó példák feltárása, és azok módszerei. Szó esett a normatív támogatási rendszereken túl, a pályázati lehetőségekről, valamint a szakmaterületen belül szerveződő tudásmegosztó műhelyekről. Egy-egy előadás alkalmával bemutatásra kerültek támogató online felületek platformok is, amelyek nagy segítséget jelentenek és jó példaként szolgálnak a szakmán belülieknek. Ezen kívül célja volt még a rendezvénynek a fiatalok helyben maradását célzó attitűdkutatás támogatása és a gyökerek, hagyományok hatásának vizsgálata. A fókuszcsoportos beszélgetéseken a már elkészült kérdőív kérdései pontosításra kerültek a résztvevők segítségével.

A decemberi hónap projekt megvalósítás szempontjából sűrű volt, hisz még ugyanebben a hónapban megtartottuk kétszer két napos „Jó gyakorlat megismerési tanácskozás és kompetencia fejlesztés” című programjainkat is, ami elsősorban a hazai és határon túli szakemberek találkozója volt, ahol elsősorban a jó gyakorlatok megismerése és gyűjtése volt az elsődleges szempont.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox