1. 2019. 03. 26. Első műhelykonferencia előadók és az előadások rövid összefoglalója

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat keretein belül március 27-én megtartjuk első műhelykonferenciánkat.

A konferencia első előadója, és előadni kívánt téma:

  • Toldi Zoltán tanár úr a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elnöke:

Az 1984 óta a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban működő Természetbarát Diákkör egykori tagjai alapították, a diákkör szakmaiságának, szellemiségének fenntartásával. Célunk, a Felső-Tisza Ökorégió értékeinek, harmóniájának megőrzése, az ott élő emberek és a környezet fenntartható együttélésének elősegítése. Programjaink túlmutatnak az országhatáron, hatásaiban a szomszédos ukrajnai, romániai és szlovákiai területeken élők kapcsolatainak javítását, a környezet értékeinek fenntartását kívánjuk elérni. Céljaink megvalósításáért aktív ifjúsági környezeti nevelési, és a felnőtt társadalomra ható szemléletformálási projekteket végzünk. Tevékenységeink ennek érdekében a természet és környezetvédelem, állatvédelem, az ember által teremtett kulturális értékek, az emberi kapcsolatok erősítésének valamennyi területére kiterjednek. Kutatási feladatok, szakmai tanulmányok, előadások, konferenciák ifjúsági és felnőtt akciók, csereprogramok szervezése és készítése a fő eszközrendszerünk. Egyesületünket 14 fő alapította, amelyből 10 fő vesz részt aktívan tevékenységeinkben, de tekintettel a szakmai elődünk a Természetbarát Diákkör több évtizedes tevékenységére és kapcsolatrendszereire, megvalósított programjaira, több száz aktivistát tudunk megmozgatni aktuális projektjeink során.

  • Második előadó és előadása: Fiatalok Kulturális Szövetsége elnöke, Kovács László

A „Fiatalok Kulturális Szövetsége” – Ifjúsági Egyesület 1999-ben alakult.

Főbb tevékenységeink közé tartozik, hogy segítsük a fiatalokat abban, hogy a helyi társadalmi életben aktív, felelős szerepet vállalhassanak. Fejlesztő tréningeket, tanfolyamokat, találkozókat és egyéb programokat szervez, illetve segédkezik ezek megvalósításában. Az Egyesület feladata a fiatalokkal való személyes foglalkozás, ennek érdekében az eddigiekhez képest új és hathatósabb eszközök alkalmazása, különböző rendezvények, programok, események szervezése. Kiemelt célként tekintjük a határon átnyúló kapcsolatok ápolását, a Szatmárnémeti civil szervezetekkel, és az adott kultúra sajátosságainak megismerését. Vásárosnaményi Információs Pont – Ifjúsági közösségi tér és információ iroda feladata, hogy a városban és környékén élő fiatalok számára alternatívát kínáljon az információhoz jutás, a közösségi művelődés- szórakozás tekintetében, a fiatalok autonómiáját és személyiségük kibontakozását elősegítse. Lehetővé tegye számukra a kultúrához és az információhoz való hozzáférést annak érdekében, hogy a helyi társadalmi életben aktív, felelős szerepet vállalhassanak. Irodánk nyitva áll minden fiatal előtt, megkülönböztetés nélkül, ahol a szakmai feladatok fontos részét képezik a fiatalokra irányuló, illetve együtt megvalósított közösségi programok. A közösségi tér lehetőséget nyújt a fiataloknak nyugodt beszélgetésekre, folyóiratok, könyvek olvasására, zenehallgatásra, ingyenes játékok, valamint ingyenes internet hozzáféréssel használatára. Folyamatos programokat szervezünk: film délután, közös kirándulások szervezése, önkéntes munka keretében csatlakozni egyesületünk munkájához, házi versenyek, diákönkormányzati – diákvezető képzés.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox