1. 2019. 03. 27. Első műhelykonferencia ötödik műhelymunka

A program keretében célunk, a bevont szervezetek számára megteremteni az együttgondolkodás lehetőségét különösen az ifjúsági szektorban rejlő lehetőségek kiaknázása terén. Ennek érdekében a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület 2019.03.27-én szervezte meg az első hálózatépítést szolgáló, Ifjúságfejlesztő műhelykonferenciáját Vásárosnaményban.

A rendezvényen olyan 42 fő jelent meg a térségi és határon túli civil szervezetek, önkormányzatok és önkormányzati intézmények képviseletében, akik ifjúsági programokat szerveznek, projekteket vezetnek, illetve kulturális szakembereket foglalkoztatnak.

A rendezvény 10 órakor kezdődött Fülöp István elnök úr köszöntőjével és megnyitó beszédével. A projektet Siket Tibor a Kárpát-Medencei Magyarokért Egyesület elnöke, a projekt konzorciumi partner képviselője, szakmai pillérvezetője mutatta be. Az első előadást Toldi Zoltán tanár úr a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elnöke prezentálta, melynek az ifjúsági munka és a környezetvédelem volt a témája. Bemutatta a Vásárosnaményi Természetbarát Diákkör 34 éves munkáját, a hazai és nemzetközi együttműködéseket, sikereket. Illegális lerakók feltérképezését, diáktalálkozókat, kirándulásokat, fesztiválokat mutatott be, ahol az ifjúságé volt a főszerep. Szünetben kávéval és frissítőkkel kínáltuk a vendégeket. A második előadást a Fiatalok Kulturális Szövetsége elnöke, Kovács László tartotta. Az egyesület 20 éves munkáját mutatta be, a fiatalságot célzó programokat, bevonási tapasztalatokat osztott meg. A résztvevők kérdéseket tehettek fel az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező előadóknak az ifjúsági munka, korosztályos közösségek építésével, szervezésével, működtetésével kapcsolatban.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox