1. 2019. 04. 30. Második műhelykonferencia hatodik műhelymunka 

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület megbízásából a Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület második alkalommal szervezte meg 2019.04.30-án az Ifjúságfejlesztő műhelykonferenciát. A helyszín Mátészalkán volt a Kékfrankos Étterem konferenciatermében. A rendezvényen 40 fő jelent meg határon innen és túlról.  Közművelődési szakemberek, civil szervezetek, egyesületi tagok. A határon túli bevont szakértők a Csemadok Kisgéresi Szervezetétől, a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanácstól voltak.

A rendezvény 10 órakor kezdődött Fülöp István elnök úr (Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület) köszöntőjével és megnyitó beszédével. A projektet Siket Tibor Sándor a Kárpát-Medencei Magyarokért Egyesület elnöke, a projekt konzorciumi partner képviselője, szakmai pillérvezetője mutatta be. Mátészalka város képviseletében Torma Tamás alpolgármester úr mondott néhány szót a településen működő rendezvényekről, civil kezdeményezésekről.

Első előadónk Feke Gábor tanár volt, aki a Királyhelmeci Gimnázium diáktanácsának koordinátora. A Csemadok Kisgéresi Szervezetét mutatta be, melynek célja a Kisgéres falu hagyományainak megőrzése és kultúrájának fejlesztése. Bemutatta a színjátszó csoportjukat, énekegyütteseiket, néptánc csoportjukat, milyen rendezvényeket, fesztiválokat szerveznek a fiataloknak. Ismertette a Firesz-t a Fiatal Reformátusok Szövetségét, akikkel aktívan tevékenykednek a fiatalokkal a fiatalokért. Táborokat, kirándulásokat, Ifjúsági találkozókat szerveznek. Az évek során kitapasztalták, hogy a hit nagyon jó közösség-összetartó erővel bír, ezért hozták létre a szervezetet, és a rendezvényeiket is e köré szervezik.

Az előadásokat Papp-Lajos Levente a Szilágy Megyei Egyeztető Tanács (SZIT) elnöke zárta. Egy prezentáción keresztül felvázolta a mi is a SZIT, mivel foglalkozik, mekkora területet fed le. Bemutatta a 7 tagú elnökséget, ki milyen területért felelős, és szemléltette a 36 tagú képviselt ifjúsági szervezeteket. Felvázolta, hogy milyen képzéseket, sport és szabadidős programokat, művészeti, hagyományőrző, gazdaprogramokat szerveznek. Végül a legnagyobb és legsikeresebb fesztiváljukat a YouthFest-et mutatta be szóban és képekben, és invitálta meg a következőre a konferencián résztvevőket.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox