1. 2019. 05.01. Műhelytréningsorozat hetedik műhelymunka

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat hetedik műhelymunkáját a vásárosnaményi – Hunor Hotel és Étteremben konferenciatermeiben rendezte meg a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület 2019. május 1-én.

A rendezvény célja az együttműködő szervezetekben végzett ifjúsági munka megismerése és a projekt jelenlegi állásának bemutatása plenáris előadásokon, kiscsoportos munkán és nemformális gyakorlatokon keresztül.

A program első részében a konzorcium tagjainak képviselői köszöntötték a résztvevőket, ismertették a műhelytréning célját, amelynek keretében kitértek a projekt eredménytermékeként létrejövő ifjúsági fókuszú szolgáltatásfejlesztésre. Siket Tibor szakmai pillérvezető kiemelte, hogy a projekt egyik célja a fiatalok helyben maradásának ösztönzése érdekében a bevont szervezetekben rejlő jó gyakorlatok feltárása kiválogatása és megosztása, ezzel egy olyan térségi szolgáltatás kialakítása és tartós biztosítása, amely képes hozzájárulni a kistelepülések népességmegtartó erejének növekedéséhez. A résztvevők bemutatkozása, ismerkedése következett rövid, nemformális gyakorlatok által.

Ezt követően a résztvevők szervezetenként kiscsoportban elkészítették a szervezetüket bemutató posztereket. Ezek használatával ismertették a szervezetük múltját és jelenét, az ifjúságért végzett tevékenységeiket, a szervezetek céljait, szervezeti struktúráját, a településen betöltött szerepét, kapcsolatrendszerét, a célcsoportot, akikkel dolgoznak, tevékenységeiket és programjaikat, a módszereket, amelyeket alkalmaznak, a problémákat, amikkel küzdenek és a tovább fejlődés lehetőségeit.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox