1. 2019. 05.02. Műhelytréningsorozat nyolcadik műhelymunka

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat nyolcadik műhelymunkáját a vásárosnaményi – Hunor Hotel és Étteremben konferenciatermeiben rendezte meg a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület 2019. május 2-án.

A Cél Fiatalok helyben maradását támogató jó példák megismerése volt kiscsoportos munka, nemformális gyakorlatok, plenáris összegzés keretein belül.

A nap nyitásaként a résztvevők a saját országuk ifjúságszakmai bemutatásával foglalkoztak. Így került bemutatásra a magyar, a szlovák és a román ifjúságpolitika, különösen arra tekintettel, hogy az egyes nemzetek milyen támogatási lehetőségeket biztosítanak fiataljaik és a fiatalokkal foglalkozó szervezetek, szakemberek számára. Ez a kitekintés jó alapot a nap folytatására, ugyanis a résztvevők jobban megismerték egymás környezeti adottságait.

Következő programelemként a résztvevők kiscsoportokban megismerkedtek egy-egy fiatalok helyben maradását támogató (lakhatás, tanulás-képzés, munka, ifjúsági közösségek) jó példával, amelyet írásban kaptak meg a szervezőktől. A résztvevőknek ezt az anyagot kellett feldolgozniuk és felkészül kellett készülniük arra, hogy a többi csoportnak bemutassák azt. A bemutatás során külön szükséges volt kitérni arra, hogy az adott jó gyakorlat mennyire alkalmazható a saját működésükben, milyen eredményeket várnának tőle.

Végül plenáris beszélgetés keretében megvitatásra került, hogy a településeknek és az egyes szervezeteknek milyen lehetőségei vannak a fiatalok helyben tartását segíteni, milyen esélye van annak, hogy a megismert jó példákat tudják adaptálni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox