1. 2019. 05.04. Műhelytréningsorozat tizedik műhelymunka

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat tizedik műhelymunkáját a vásárosnaményi – Hunor Hotel és Étteremben konferenciatermeiben rendezte meg a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület 2019. május 4-én. A résztvevő humán szolgáltatásokat nyújtó állami és nem állami intézményekben, szervezetekben-, valamint a projekt külföldi együttműködő partnereinél dolgozó szakemberek, munkatársak, önkéntesek, kortárs segítők részére.

A cél: A projektszemlélet elsajátítása és a közös munka keretei kialakítása volt. A módszerek plenáris előadás, nem formális gyakorlatok és nagycsoportos beszélgetés volt.

A projektszemlélet és a PCM témájának felvezetése egy nem formális gyakorlattal kezdődött. A szimuláció célja volt, hogy a résztvevőket a adott időre, adott erőforrással és adott minőségben előállítandó feladat elé állítsa csoportos munka keretében. A gyakorlat feldolgozása során a résztvevők megvitatták és összegyűjtötték a PCM elemeit. A gyakorlatot követően a szerzett élményekre épülve plenáris összegző előadás következett, amelyben részletesen megismerték a projekt fogalmát, a projektszemlélet hétköznapi és a szakmai munka keretében történő hasznosításának lehetőségeit, a projektciklus elemeit. Ezt követően a résztvevők kiscsoportban azzal foglalkoztak, hogy a projektmódszer miként hasznosítható az ifjúsági munka területein.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox