1. 2019. 11.24. Negyedik műhelykonferencia tizenkettedik műhelymunka

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület az „EFOP-5.2.2-17-2017-00150” azonosítószámú, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén” című projekt keretében 2019.11.21-én megtartotta 12. műhelymunkáját, azaz negyedik Műhelykonferenciáját.

A konferencia helyszíne a vásárosnaményi Hunor Hotel volt. Konferenciát Siket Tibor, a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület elnöke nyitotta meg, aki tájékoztatott a projekt eddig elért eredményeiről és a felmerült problémákról.

Az első előadás egy újfajta oldalról közelítette meg a projekt kutatási témáját. Kovács Tünde, coach előadása szorosan kapcsolódott az előző konferencián bemutatott előadásához. „Az ifjúsági Coaching folyamata, szakaszai, lehetséges eredményei” című előadásában arról beszélt, hogy miben tud segíteni egy mai magyar fiatalnak a leszakadó térségekben a Coaching és Ifjúsági coaching? Példákon keresztül mutatta be, hogy hogyan juthat el egy coaching folyamatban részt vevő fiatal arra a szintre, ahol már felelősséget tud vállalni magáért és reális jövő tervezést, jövőképet tud kialakítani a maga számára.

Ezután Siket Tibor, a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület elnöke bemutatta a KMME által évek óta végzett tájékoztató munkát „Ifjúsági Pénzügyi kultúra fejlesztése a leszakadó térségekben” című előadásában. Tapasztalataik szerint jobb egzisztenciájú és tanultabb emberek is rendszeresen hoznak rossz pénzügyi döntéseket, ennek okai között ott van a média és a reklámipar hatalmas nyomása is. Az előadásában különböző reklámok elemzésével kitért a jó és a rossz, manipulatív reklámok hatásmechanizmusára is. Bemutatta, hogy milyen veszélyeket rejt a mai fiatalok életkezdési esélyeire egy-egy rossz pénzügyi döntés.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox