1. cof

    sdr

    2019. 12.17. Tanulmányút Kisgéres

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat Tanulmányút III. elnevezésű programeleme során hazai és határon túli szakemberek találkozójára került sor 2019. 12.17-én a szlovákiai Kisgéresen, a helyi önkormányzat épületében található, a vendéglátó Csemadok Kisgéresi Szervezete által is használt közösségi teremben, a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület szervezésében.

A vendéglátó partnerszervezet részéről Feke Anita, a Csemadok Kisgéresi Szervezete elnöke köszöntötte a résztvevőket. A találkozón részt vett Feke Gábor, a Királyhelmeci Gimnázium ifjúsági koordinátora is.

Feke Gábor, a gimnázium ifjúsági koordinátora ismertette a munkahelyén az évek folyamán kialakult és jól működő ifjúsági kortárs szervező képzés menetét. Eszerint már első évfolyamban figyelik az aktívabb közösségi életbe jobban becsatlakozó diákokat, akiket azután külön bevonnak a diákkörbe és megtanítják nekik a rendezvényszervezést, közösségszervezést. A harmadik és negyedik évfolyamosok már maguk szervezik az iskolai közösségi programokat és ünnepségeket, a tanárok csak ellenőrzik a munkát. Így folyamatosan újabb generációk kerülnek ki a gimnáziumból, akik egy része nem költözik el, hanem felnőttként is folytatja az aktív közösségi életet a környező településeken. Ezzel kompenzálják az elzárt határmenti régió hátrányát.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox