1. Elindult az EFOP-5.2.2-17 Transznacionális együttműködések című projekt

Elindult az EFOP-5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések, Ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat. A projekt átfogó feladata az egykori Partium területén elő magyar ajkú társadalmi rétegek – különösen az ifjúság és az ifjúsági munkában szerepet vállaló szervezetek szakemberek összefogása egy ifjúsági attiűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés keretében. A projekt nemzetközi példák hazai adaptálásával választ kíván találni a fiatalok helyben maradásának erősítésére ezen keresztül pedig hozzá kíván járulni a régió fejlődéséhez. A tudományos munka megalapozását egy összetett attitűdkutatással kívánjuk elérni, amelynek köszönhetően megismerjük a külföldi társadalmi, ifjúsági mintákat és összevethetjük azokat a hazai jelenségekkel. Cél, hogy hosszútávon támogatni tudjuk hazánkban a fiatalok helyi szerepvállalásának, kezdeményezéseinek megvalósulását, azt ezt célzó programokat és eseményeket – növelve a fiatalok helyi aktivitását. A projekt fenntarthatósága érdekében célunk egy jó gyakorlat bank működtetése, amely online formában elérhetővé válik a települési ifjúsági munka iránt elkötelezett szakértők számára a kutatási jelentésen, összehasonlító elemzésen illetve az ajánlásokon túlmutatóan. Összefoglaló formában részcéljaink az alábbiak:

  1. A jó gyakorlatok népszerűsítésén keresztül a térség helyben megtartó erejének a növelése.
  2. A jó gyakorlatok elemzése és a környezetvizsgálat, elemzés útján és összehasonlításán

keresztül a legjobb gyakorlatok kiválasztása és továbbfejlesztése.

  1. Egyéni, közösségi identitásszerzési lehetőség kialakítása, a külföld elszívó erejének

csökkentése.

  1. Ifjúságfejlesztés a nemzeti, nemzetiségi kultúra eszközein keresztül, a sport és szabadidő

szervezés, gasztronómia útján.

A pályázat keretében megfogalmazott célok mentén nemzetközi együttműködés keretében kutatási folyamatot és jó gyakorlat gyűjtést kívánunk megvalósítani. A kutatási folyamat végén kialakításra kerül a kutatási zárójelentés amely a 100-100 fős célcsoport összehasonlításán alapul. A program keretében célunk, a bevont szervezetek számára megteremteni az együttgondolkodás lehetőségét, ennek érdekében évente 2-2 alkalommal hálózatépítést szolgáló műhelykonferenciát kívánunk megvalósítani. A projekt keretében megvalósítani kívánt összehasonlító jellegű ifjúsági attitűdkutatás, valamint az erre épülő jó gyakorlat gyűjtés eredményeit illetve a megfogalmazott ajánlásokat szakmai disszemináció keretében meg kívánjuk osztani a hazai szakértői körrel valamint az ifjúság helyben megtartó erejének növelése iránt elkötelezett szervezetekkel, közösségekkel csoportokkal. Ennek érdekében egy önálló honlap kialakítása valósul meg, amelynek részét képezi egy jó gyakorlat bank kialakítása. A projekt a nyelvi bizonytalanságok leküzdését is kívánja támogatni. Ennek érdekében kommunikációs műhelytréninget kívánunk megvalósítani, évente 2-2 alkalommal. Az ifjúsági attitűdkutatás részét képező és annak eredményeire támaszkodva ifjúsági napokat kívánunk szervezni a bevont szervezetek közreműködésével évente 2-2 alkalommal.

A nemzetközi partnerek bevonásával évente 4 alkalommal tanulmányutakat szervezünk. A projektben megvalósult tevékenységek és a kutatási folyamat zárásának, valamint az elért eredmények disszeminálása érdekében záró konferenciát szervezünk a bevont partnerek és az érdeklődő szakemberek, régiós szereplők számára.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox