1. 2020. 01.10. Nemzetközi ifjúsági napok 3. előadók és előadásaik

Kósáné Csalah Anita mentálhigiénés szakember, coach

Tíz éve dolgozom mentálhigiénés szakemberként, és azt tapasztaltam, hogy sokszor elég egy erős inspiráció, egy-egy esemény szokatlan megvilágítása, pár érdekes feladat, hogy másképpen nézzen az ember a saját életére, képes legyen azon változtatni, megforduljon a gondolkodása, ami a testi egészség javulását is maga után vonja. Ezen kívül, több mentálhigiénés célú gyermektábort is szerveztem, amikor a felnőttek jelezték, hogy jó lenne nekik is hasonló, ahol stresszkezelést tanulnak, és egyben levezetik a feszültségeket, feltöltődnek.

Ontológiai coachként és mediátorként végeztem, ami újabb érdekes módszereket jelent a személyiségfejlesztésben. Magyarországon ma a becslések szerint minden ötödik ember érintett lehet valamilyen szorongásos kórképpel és a legtöbben nem fordulnak professzionális segítséghez. Viszont még többen vannak, akiknek nem ennyire mély a problémájuk, de már belefásultak, belefáradtak a hétköznapjaikba. A coach szakma azt tanította meg nekem, hogy külső segítséggel újra vissza tudunk találni önmagunkhoz, képesek vagyunk mozgósítani a bennünk rejlő energiát.

Kósáné Csalah Anita mentálhigiénés szakember, coach témaválasztásának indoka az volt, hogy a stresszkezelés témája napjainkban aktuális, hiszen a társadalmi környezet átalakulásával változtak azok az életkörülmények, amelyek néhány évtizede még a stresszhatásokkal való természetes megküzdést jelentették, így a családi, nagycsaládi kapcsolatok száma, erőssége, természet közeli életmód, mozgásban gazdag életvitel, munkahelyek kiszámíthatósága. stb. Különösen érinti ez a fiatal nemzedékeket, hiszen míg nagyanyáink fiatalkorában a pályaválasztás leggyakrabban determinált, az életpálya pedig kiszámítható volt, mára már nincs így a gyors gazdasági-társadalmi változások miatt.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox