1. 2020. 01. 11-12. Nemzetközi ifjúsági napok 3.

Az EFOP 5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat III. nemzetközi ifjúsági Napok elnevezésű programeleme során hazai és határon túli szakemberek találkozójára került sor 2020. január 11-12-én, Tivadarban, a ,,Ház ez élő vízhez”, Református Ifjúsági Üdülő Központban a Kárpát – medencei Magyarokért Egyesület szervezésében. A határon túli partnerszervezeteket Végh Balázs Béla, a Nagykárolyi Pro magister Társaság elnöke képviselte, A rendezvényt köszöntötte Baracsi Endre, a Szabolcs Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke és Siket Tibor, a rendező Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület elnöke is.

Az első előadás címe: Stressz: Ember 1:o avagy hogyan változtassunk ezen az álláson?

Kósáné Csalah Anita mentálhigiénés szakember, coach témaválasztásának indoka az volt, hogy a stresszkezelés témája napjainkban aktuális, hiszen a társadalmi környezet átalakulásával változlak azok az életkörülmények, amelyek néhány évtizede még a stresszhatásokkal való természetes megküzdést jelentették, így a családi, nagycsaládi kapcsolatok száma, erőssége, természet közeli életmód, mozgásban gazdag életvitel, munkahelyek kiszámíthatósága. stb. Különösen érinti ez a fiatal nemzedékeket, hiszen míg nagyanyáink fiatalkorában a pályaválasztás leggyakrabban determinált, az életpálya pedig kiszámitható volt, mára már. nincs így a gyors gazdasági-társadalmi változások miatt. Az előadás első részében 8 stresszbetegségek kialakulásának biológiai hátterét ismertette az előadó. Az előadás második felében az előadó azt mutatta be, hogyan küzd az ember már a tudat alatt az őt érő bántó hatásokkal. A blokk célja volt, hogy tudatosítsa ezeket a pszichológiai történéseket, legfőképpen azért, hogy legyünk elfogadóak, megengedőek másokkal és önmagunkkal szemben. A harmadik és egyben a legnagyobb témakör a stresszel való tudatos megküzdési módok ismertetése volt.

A foglalkozás során a tréning módszerei mellett a foglalkozás vezetője bemutatta, hogyan használhatóak a fiatalokkal való szakmai munkában a drámapedagógia és élménypedagógia eszközei, ezen kívül a csoporttagok megismerkedtek a szocioemocionális fejlesztés eszközeként használt fantáziajátékokkal is.

 

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox