1. 2020. 01.20. Nemzetközi ifjúsági napok 4. előadók

előadó: Inántsy Pap Sándor, ifjúságfejlesztő tréner, coach, facilitátor

  • téma: „Gyere és hozd ki a legjobbat magadból!” című

Hiszem azt, hogy a működő, egymást segítő közösségek azok, amelyek biztosítják a társadalom életképességét. Biztos vagyok benne, hogy ezeknek a közösségeknek a fontossága egyre nagyobb lesz, mivel a fenntartható fejlődés egyik alapja a meglétük és fejlődésük.

Szakmai pályám, képzettségek, kompetenciák

1971-ben születtem Nyíregyházán, és itt élek azóta is 2 gyermekes családapaként. Még középiskolás koromban “megfertőztek” számomra fontos emberek a civilszervezeti identitással, és azóta is elkötelezetten dolgozom ebben a szektorban.

1998-ban elvégeztem egy tanfolyamot, melynek végén facilitátor, tréner képzettséget kaptam és alapító tagja voltam az Inspi-Ráció Egyesületnek, melynek jelenleg elnöke vagyok.

2015-ben elvégeztem a Business and life coaching képzést. Munkáim jelentős részét trénerként, szervezetfejlesztőként, facilitátorként és coach-ként végzem.

Szakterületeim, szolgáltatásaim

Fenntartható Fejlődéssel kapcsolatos előadás tartása

Az előadásban először az okokat nézzük meg és ránézünk, hogy milyen lehetséges kimenetei lehetnek a jövőnknek, ha ebben az ütemben haladunk a fenntarthatatlan élet felé. Utána megnézzük, hogy mi a MI felelősségünk ebben a folyamatban és mit tehetünk azért, hogy megváltoztassuk. A végén pedig felvázolunk egy olyan folyamatot, amely segítheti, azt, hogy globális változások is elindulhassanak.

Facilitálás

Facilitátorként sokat dolgozok, mert szeretek új közösségekkel, emberekkel megismerkedni, és ami nekem a legfontosabb, hogy az az ügy, amit ők képviselnek, hatékonyabb legyen. A beszélgetésektől a konferenciáig minden eseményt tudok segíteni, hogy hatékony és sikeres legyen.

Életvezetési kompetenciafejlesztés

Több, mint 10 éve foglalkozom ifjúsági célcsoporttal, és ez idő alatt nagyon sok tapasztalatom összegyűlt a középiskolás korosztály fejlesztésével kapcsolatosan. Amit a legnagyobb hiányosságnak érzek a jelenlegi oktatási rendszerben és egyre inkább a családban is, az az életre való felkészítés. A fiatalok csoportban való működése, az összefüggések meglátása és a saját lehetőségeik és készségeik felismerése nagyon fontos a felnőtt élet elkezdéséhez. Hiszek abban, hogy az általunk kidolgozott tréningmódszer óriási segítséget nyújt ebben a fiataloknak, így segít nekik megtalálni a nekik való utat.

Csapatépítés fiataloknak

A közösségben rejlő erőket nagyon fontosnak gondolom. A fiatalok több évet töltenek el olyan közösségben, ami változtatja, formálja őket tudattalanul is. Ha ezt a folyamatot segítjük azzal, hogy tréningmódszereken alapuló csapatépítéseken vehetnek részt, akkor nagyon hatékonyan lehet fejleszteni az egyének és a csoport fejlődését is. Ez segíti a tanulást és a közösségi programok szervezését is.

Tréningek tartása – szervezetfejlesztés

Szervezetfejlesztő trénerként olyan cégek, civil szervezetek, közösségek segítésében veszek részt, akik bármilyen okból változást szeretnének a szervezetükben, vagy csak hatékonyságot szeretnének növelni, vagy megismerni a csapatukban rejlő erőket. Trénerként főleg ilyen komplex folyamatokban szeretek részt venni, de az önkéntes menedzsmenttel kapcsolatos képzésekben is részt veszek.

Coching

Üzleti és életvezetési coachként személyes „tanácsadóként” is dolgozom. Fontos a munkám során a segítő szerep. Az eddigi életemben annyi munka-, civil szervezeti- és egyéb élettapasztalatot szereztem, hogy ezek tanulságai nagyon sokat segíthetnek másoknak is. Mivel ez nem a hagyományos értelemben vett tanácsadói szerep, így a tréneri munkám is sokat segít, hogy ezeket a folyamatokat tényleg úgy tudjam végezni, hogy a kliens saját maga jöjjön rá a helyes megoldásokra az én segítségemmel. Ezek a folyamatok nagyon izgalmas kalandok számomra, és a sikeressége azt mutatja, hogy ez egy jó irány. Üzleti és életvezetési témát is egyaránt vállalok, bár gyakran ezek átjárhatóak, mert az üzleti életünk a magánéletünkre is kihat, és ez fordítva is igaz.

A sétáló coaching ennek a coachingnak egy hozzám nagyon közel álló módszer, amely egyedivé és még kalandosabbá teszi a közös „utazásunkat” a partnerrel, a sikeres életvezetés felé. A nyíregyházi Sóstói-erdőben egy közös séta keretében beszélgetünk, és találjuk meg a kérdésekre a válaszokat. Egy folyamat 6-8 alkalomból áll, de lehet rövidebb is, ez mindig egyedi megállapodással születik meg. A friss levegőn való mozgással egybekötött beszélgetés segíti, hogy jobban egymásra tudjunk hangolódni, hogy a napi mókuskerékből kiszakadva feltöltődj a nap végén, és sikeresen változtass azokon a feladatokon, amikkel megkerestél.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox