1. 2020. 01. 23-24. Nemzetközi ifjúsági napok 4.

Az EFOP 5.2.2-17-2017-00150 Transznacionális együttműködések ifjúsági attitűdkutatás és jó gyakorlat gyűjtés az egykori Partium területén című pályázat III. nemzetközi ifjúsági Napok elnevezésű programeleme során hazai és határon túli szakemberek találkozójára került sor 2020, január 23-24-én Csarodán.

A rendezvény első előadója lnántsy Pap Sándor, ifjúságfejlesztő tréner, coach, facilitátor tartott előadást „Gyere, és hozd ki a legjobbat magadból” címmel. Az ifjúságfejlesztői munkában nagy tapasztalatokkal bíró előadó arra hívta fel a résztvevő szakemberek figyelmét, hogy nem lehet az ifjúsággal való munkájuk során meghatározott célokat elkülönítve megvalósítani. A különböző életterületek szorosan összefüggenek, és azok integrált megvalósítása elősegíti a munka hatékonyságát, Néhány célt kiemelve: szorosan összefüggenek a fiatatok munkavállalásának segítse, harmonikus életük megteremtése, lelki egészségük megóvása és az ehhez kapcsolódó praktikus tennivalók, Mindezeknek egységes élként, egymással összefonódva kell megjelenik az ifjúsági munkában.

A második előadó Kósáné Csalah Anita, mertálhigiénés szakember, coach előadásának címe; Munka vagy gyerek volt, és szorosan kapcsolódott az előző témához A mentálhigiénés szakember a fiatalok munkakezdéssel és a gyermekvállalással kapcsolatos megváltozott szokásairól beszélt. Felhívta a figyelmet arra, hogy a fiatalokat fel kell készíteni arra a lelki válságra, amely a férj-feleség szerepből apa-anya szerepbe történő átálláskor állhat elő. Tapasztalatára és kutatásaira támaszkodva elmondta, hogy túlidealizáltan tekintenek a fiatal szülők erre az életszakaszra és ez gyakran a kapcsolatok megromlásához vezet.

A következő előadást Insticei Zoltán, közösségfejlesztő, facilitátor a Beregi ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület elnöke tartotta, bemutatva az Egyesület által megvalósított „Hátrányos helyzetű fiatalok alapvető gazdasági ismereteinek fejlesztése a közösség erejével a Szatmár-Beregben című- már megvalósult projektjüket.

Második nap:

Az előző napi előadáshoz kapcsolódóan dolgoztak tovább a programon résztvevő szakemberek Kósáné Csala Anita mentálhigiénés szakember, coach vezetésével a rendezvény második napján. Először a fiatalok munkába állásához szükséges kompetenciák fejlesztése volt terítéken. Végül az asszertív kommunikáció legalapvetőbb formáival, alapvetéseivel ismerkedtek meg,

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox