1. Várható eredmények

 

Jelen pályázat alapvető célja Magyarország társadalmi-gazdasági fejlődésének elősegítése a szomszédos országok ifjúsági célcsoportot érintő szervezeteivel, szakembereivel a jó gyakorlatok megismerésén, valamint az önkéntesség népszerűsítésén keresztül. A projekt célja továbbá olyan kulturális, közösségfejlesztési, családügyi és társadalmi felzárkózási tematikus együttműködések megvalósítása, amelyek nem érintik a szomszédos országok helyi szintű szabályozásait.

Esélyteremtés: A projekt megvalósítása során horizontális elemként segíti az önkéntesség fejlesztését, amely egyfelől a projektek során végrehajtott tevékenységek, együttműködések fenntartását segíti, másfelől multiplikátor hatása révén erősíti a fejlesztések hosszú távú hatását. A végrehajtott tevékenységek során a projektben dolgozók is új, továbbadható ismereteket szereznek munkájuk által, melyek hozzájárulnak a projekt befejezése utáni eredményességhez.

Területi fejlesztési hatás: A projekt, mivel elmaradott térségekben valósul meg, hozzájárul a vidéki térségek, a társadalmi-gazdasági szempontból leszakadó térségek fejlesztéséhez, összhangban áll a 1/2014 (I.3) OGY határozattal elfogadott Nemzeti Fejlesztés 2030 című dokumentum célkitűzéseivel.

Esélyegyenlőségi szempontok érvényesülése: A kedvezményezett a projektvégrehajtás során, és azon kívül is elkötelezett az esélyegyenlőségi szempontok figyelembevétele iránt. A foglalkoztatás során fontos alapelv, hogy semmilyen korú, nemű, nemzetiségű, családi vagy egészségi állapotú munkavállaló sem értékesebb ember a másiknál, így ilyen alapon különbség sem tehető. Kedvezményezett vállalja esélyegyenlőségi terv készítését, betartását és betartatását.

Akadálymentes kommunikáció: Pályázó vállalja informatikai és kommunikációs fejlesztések esetén a kötelező akadálymentesítést.

A projekt fizikai megvalósítása során a partnerek közötti kommunikáció legfontosabb része a program során megvalósuló műhelykonferenciákon, tréningeken, szakmai napokon történik. Annak érdekében, hogy a szakmai alkalmakon történő gondolatcseréknek ne legyen akadálya a magyarországi helyszínekre való elutazás arra törekszünk, hogy:

– Partnereink számára minden esetben utazástámogatást biztosítsunk

– Több napos rendezvényeket szervezünk annak érdekében, hogy valós szakmai munka

valósulhasson meg a programok ideje alatt.

– Projekthonlapot üzemeltetünk, amely alkalmas a legfontosabb információk közlésére.

– Havonta hírleveleket bocsátunk ki.

Az események között online kapcsolattartás valós meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WordPress Image Lightbox